Google pokazao kako će izgledati njihov kampus u San Joseu

Unsplash/Nathana Rebouças

Google svoj kampus vidi kao vitalan dio grada San Josea u američkoj državi Kaliforniji, izvještava engadget.com.

Planovi o izgradnji modernog kampusa postoje već dulje vrijeme, a sada je predstavljen i nacrt. Pola građevina je namijenjeno stanovanju, dok bi druga polovica nudila razne sadržaje, od prostora za neprofitne organizacije do prodavaonica, koncertnih dvorana i objekata drugih namjena, koje bi mogli koristiti lokalni stanovnici. U 30 zgrada trebalo bi biti smješteno oko 25 tisuća zaposlenika velike tehnološke i internetske tvrtke

Zelene površine i parkovi će biti nezaobilazan dio u održivoj arhitekturi s naglaskom na borbu protiv klimatskih promjena. Energija sunca i drugi oblici dobivanja energije iz održivih izvora će imati prednost u projektu. Pješačenje, infrastruktura za bicikliste i dostupnost javnog prijevoza su važan dio, na koji će se posebno usredotočiti napori arhitekta.

Projekt je predstavljen i na službenim stranicama grada San Josea, odluka o početku radova se očekuje 2021. godine do kad bi se trebao izmijeniti i postojeći Urbanistički plan kako bi se projekt uklopio u ovo područje.

Komentiraj