Google objavio listu opcija za lakše korištenje pribora za razvijanje softvera

Unsplash/Daniel Romero

Google je objavio listu na kojoj se mogu pogledati opcije za korištenje njegovog pribora za razvijanje softvera, piše firebase.google.com. Većina pribora  (software development kit) iz platforme može se  koristiti za razvoj aplikacija za uređaje bez instaliranog GMS-a. Ovo je dobra vijest za programere i pojedince, koji se bave razvojem aplikacija na širem nivou. Napominje se kako se ovo odnosi samo na najnovije verzije dostupnih pribora, dok bi starije verzije mogle imati drugačija ograničenja.

Posebno se ističe, koje je pribore moguće koristiti na “slobodnim” i drugim pametnim telefonima, koji nemaju ugrađenu potporu za Google Play usluge. Pritom se misli na uređaje, koji su namijenjeni za neko strano tržište. Google Play usluge često dolaze instalirane uz druge aplikacije Google Mobile Services (GMS). Ovaj paket je već unaprijed instaliran na Android uređajima.

Firebase je poznati Gogleov pribor za razvijanje softvera. Ovaj alat se koristi i za analitiku i otkrivanje pada sustava u pametnim telefonima.

Komentiraj