Getty Images

Google će vas od sada ŠPIJUNIRATI gdje god krenuli!

Nije nikakva tajna da Google otkriva puno podataka o svojim korisnicima, kao i da puno njih snima i kategorizira. Međutim, najmoćniji internetski div sve češće iznenađuje širinom praćenja svojih korisnika. Naime. kompanija Google je sad korisnicima ponudila novu opciju pod nazivom “Your Timeline” koja će omogućiti prikazivanje cijele povijesti vašeg kretanja.

Korisnici će sad moći vidjeti kud su se kretali u proteklom periodu, a sve će to biti prikazano zahvaljujući snimljenim lokacijama. Ovo se ne odnosi samo na posljednjih nekoliko dana, već možete pogledati kud ste se kretali proteklih nekoliko godina, a pod uvijetom da ste imali uključenu lokaciju i opciju za čuvanje povijesti lokacija.

 

  • Inače, ova opcija je uključena automatski.

 

Google se zaista potrudio da prikazivanje mjesta koje ste posjetili u povijesti izgleda atraktivno, pa su dodane i slike lokacija na kojima ste zabilježeni. Također, možda vam se prikaže i neka vaša fotografija ako ste je snimili telefonom na određenoj lokaciji i dopustili da bude dio Google-ove foto aplikacije.

Na svu sreću, bazu snimljenih lokacija možete obrisati u cijelosti, a također možete i samo ukloniti određene datume.

Komentiraj