Google će uskoro izdati podršku za spremanje datoteka za iOS uređaje

Unspalsh/Nicholas Santoianni

Google će uskoro izdati alat za čuvanje datoteka i za pametne telefone s operativnim sustavom iOS, piše engadget.com.

Poznata tvrtka je prošle godine to automatski omogućila korisnicima sustava Google One. Sada će podrška za spremanje datoteka biti dostupna za Android uređaje i iPhone.

Opcija će biti slobodna, bez obzira imate li ili nemate pretplatu na Google One. To će omogućavati korisnicima telefona da osnovnih 15GB memorije podijele između Gmail, Google diska, Google fotografije i dodatnog prostora za skladištenje datoteka.

Rezerva i podrška će biti dostupna za iOS uređaje putem nove Google One aplikacije. Na svoj Google račun ćete moći spremati fotografije, video sadržaje, kontakte i zabilješke u kalendaru.

Google One aplikacija za iOS će i lakše brisati podatke, koji zauzimaju previše mjesta u vašoj memoriji. Ističe se kako nije loše imati ovu opciju za čuvanje datoteka, pogotova ako previše ne koristite disk i fotografije, a stvaranje sigurnosnih kopija je kod mnogih dobrodošlo. 

Nova besplatna opcija će “kroz nekoliko dana” biti dostupna za Android uređaje, dok će ona za sustav iOS biti izdana “uskoro”.

Komentiraj