Hotel Esplanade

GOOD FRANCE Oda francuskoj kuhinji na prvi dan proljeća

Prvi dan proljeća i ove će godine obilježiti globalna inicijativa ‘Good France’.

Restoran Zinfandel’s s veseljem najavljuje još jednu gala večeru prožetu okusima i mirisima francuske kuhinje.

Već treću godinu zaredom restoran Zinfandel’s u suradnji s Francuskim institutom i Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu sudjeluje u globalnom projektu ‘Good France’ koji na isti dan na pet kontinenata u više od 2 000 restorana slavi francusko kulinarsko umijeće, radost dijeljenja i uživanja u vrhunskim namirnicama i inovativnim receptima.

U utorak, 21. ožujka, na prvi dan proljeća u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 2 000 večera “na francuski način” kako bi se odalo priznanje veličanstvenoj francuskoj kuhinji.

Restoran Zinfandel’s hotela Esplanade i ove se godine odazvao i priključio globalnoj proslavi francuske kuhinje, a na prvi dan proljeća ponudit će Zagrepčanima i gostima hotela pravo kulinarsko putovanje kroz Francusku uz autentične delicije i pića s potpisom chefa Ane Grgić.

Večera koja objedinjuje najbolje od francuske kuhinje započinje uz slasne zalogaje poput kroketa od tartufa i guščje jetre, potom kruha od maslina i maslinovog ulja te klasičnog Quiche Lorrainea. Proslava se nastavlja finim rilletteom od patke uz crumble od krvavica i hrskavi baguette s kremom od češnjaka, nakon kojeg slijede puževi u Pernod umaku s puzicama i hrskavom kvinojom, dok za glavno jelo goste očekuje slasni confit od svinjske koljenice s jabukama u Calvadosu, poslužen s krumpirom i anisom. Gosti će se potom počastiti selekcijom vrhunskih francuskih sireva u kombinaciji s chutneyjem od grožđica i papra, a gurmansko putovanje kroz Francusku zaokružit će fini macaroni posluženi uz nježni mousse od malina i kremu od bosiljka.

“Osobita je čast i zadovoljstvo da se restoran Zinfandel’s već treću godinu zaredom našao u društvu više od 2 000 svjetskih restorana koji na istu večer slave francusku gastronomiju. Obožavam francusku kuhinju, ona je tako profinjena i uvijek nadahnjuje. Vjerujem da će gosti uživati”, istaknula je Ana Grgić, chef kuhinje hotela Esplanade.

Početak večere je u 20 sati.

O projektu:

Koncept Goût de/Good France večere dobro je prihvaćen o čemu govori i značajni porast broja restorana koji sudjeluju u odnosu na prvu godinu. Projekt je inspiriran Augusteom Escoffierom koji je 1912. godine po prvi put organizirao ‘les Dîners d’Épicure’. Goût de/Good France je preuzeo tu divnu ideju kako bi povezao restorane diljem svijeta. Inicijativa je krenula od svjetski poznatog francuskog chefa AlanaDucassea i Ministarstva vanjskih poslova i internacionalnog razvoja Francuske. Nakon velikog uspjeha prvog izdanja bivši premjer i ministar vanjskih poslova Francuske, Laurent Fabius, želio je ovjekovječiti ovo događanje i tom je prigodom izjavio: “Svake godine na prvi dan proljeća 21. ožujka diljem svijeta slavit će se francuska gastronomija i njezine vrijednosti.“ Francuska diplomatska mreža također sudjeluje: više od 150 veleposlanika diljem svijeta organizirat će večeru na tu temu. Dok trećina turista iz cijelog svijeta navodi gastronomiju i enologiju kao glavne motive njihova posjeta Francuskoj, događanje Goût de France slavi umijeće življenja «à la française» i domaće proizvode valorizirajući Francusku kao turističku destinaciju.

Više informacija potražite na: E. [email protected], www.zinfandels.hr, T. +385 (0)1 4566 644.

Komentiraj