Gong Milanovića usporedio s Trumpom, napala ga i Glasovac

Gong i SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac kritizirali su napad predsjednika Republike na saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak.

“Iako je u svom inauguracijskom govoru zamolio ‘zrno razumijevanja za svoje greške, jer te greške nikad neće biti namjerne, s namjerom da nekoga povrijede ili ponize’, predsjednik Zoran Milanović posljednjih dana je nanizao zrna za napuniti pristojnu vreću. Nakon klabinga u vrijeme lockdowna, prekjučerašnje izjave da u Hrvatskoj nitko ne gladuje, jučerašnje anti-migrantske izjave, danas je na vrlo primitivan i seksistički način izvrijeđao saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak”, objavio je Gong.

“Iako se ljuti na usporedbe s Donaldom Trumpom, današnje izjave, seksizam, prozivanje tuđih članova obitelji, mjerenje uspješnosti prema nepostojećim kriterijima, doista je nalikovalo na show kakvog bi priredio aktualni američki predsjednik.
Od predsjednika koji je građanima i građankama obećao ravnopravnost i inkluzivnost, društvo u kojem nitko neće biti uplašen, isključena ili diskriminirana – s razlogom očekujemo više”, objavio je Gong na Facebooku.

[PREDSJEDNIK MORA BOLJE]Iako je u svom inauguracijskom govoru zamolio 'zrno razumijevanja za svoje greške, jer te…

Posted by Gong on Wednesday, September 30, 2020

“Ne, ne i ne ovakvim izjavama!”, napisala je Sabina Glasovac na Facebooku. “Bez obzira što ja mislila o performansu dviju kolegica, a mislim da su promašile “i šefa i stanicu”, nisu dale gol, reakcija PRH je čisti autogol. Ovakva komunikacija i etiketiranje zastupnica nije i ne smije biti nešto “normalno” u javnom prostoru”, ističe Glasovac aludirajući se na izjavu predsjednika Milanovića koji je danas rekao da će „tim samodopadnim narikačama reći što ih ide“.

Ne, ne i ne ovakvim izjavama! Bez obzira što ja mislila o performansu dviju kolegica, a mislim da su promašile “i šefa i…

Posted by Sabina Glasovac on Wednesday, September 30, 2020

Komentiraj