Golf: Sergio Garcia zaražen koronavirusom i propušta Masters

Bivši pobjednik Mastersa u Augusti, španjolski golfer Sergio Garcia objavio je u ponedjeljak da će propustiti legendarni turnir koji započinje u četvrtak, jer je testiranje pokazalo da je zaražen novim koronavirusom.

Garcia je u subotu osjetio bolove u grlu i počeo kašljati, dok se vraćao s Houston Opena na kojem se nije uspio kvalificirati za završna dva dana, pa je u nedjelju odlučio otići na testiranje.

“Nakon što 21 godinu nisam propustio bilo koji od najvećih turnira, nažalost, morat ću propustiti ovotjedni Masters”, napisao je 40-godišnji Španjolac na Twitteru uz napomenu da je njegova supruga imala negativan nalaz.

“Važno je da se moja obitelj i ja dobro osjećamo. Vratit ćemo se snažniji i boriti se za zeleni sako sljedećeg travnja”, dodao je Garcia koji je slavni turnir osvojio 2017., što mu je jedini naslov na jednom od četiri najveća golf natjecanja u koje se, osim Mastersa, ubrajaju US Open, British Open i PGA Championship.

Masters u Augusti uobičajeno je prvi od četiri najveća turnira u sezoni i održava se u travnju, ali je ove godine odgođen za studeni zbog pandemije izazvane širenjem zaraze koronavirusom.

Komentiraj