Godina dana Glasa poduzetnika: “Nastali smo iz potrebe za beskompromisnim i neovisnim predstavnicima privatnog sektora”

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja.

Postali su, naglašavaju u priopćenj, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Udruga danas okuplja okupljamo više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih više od 200 tisuća građana.

Ističu da su za veliki uspjeh Udruge zaslužni članovi, donatori, partneri i mediji koji ih podupiru. “Utjelovljujemo sve ono što privatni sektor je: slobodu, kreativnost, borbu na tržištu i neovisnost. Kontinuirano se borimo za poduzetništvo i za Hrvatsku u koju vjerujemo – Hrvatsku 2.0. Državu u kojoj je ekosustav za poslovanje i ulaganje povoljan. Našim radom, riječ poduzetnik, koja se koristila često u negativnom kontekstu, postala je pojam koji izaziva ponos”, objašnjavaju.

Napominju da su nastali iz potrebe za beskompromisnim i neovisnim predstavnicima privatnog sektora. “Poduzetnici i obrtnici trebali su glas koji će ih predstavljati i zalagati se za njihove interese bez “fige u džepu” ili osobnog interesa. U ovo vrijeme prošle godine Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora podržavali su neadekvatne ekonomske mjere Vlade Republike Hrvatske i oglušili su se na vapaje poduzetnika. S druge strane, UGP je jasno istaknuo svoj stav – OTPIS, NE ODGODA! Naše prijedloge su nakon toga podržale mnoge neovisne poduzetničke i obrtničke udruge. I uspjeli smo! Uspjeli smo se izboriti za otpis, za mnoge zaboravljene djelatnosti tijekom ove krize, uspjeli smo u mijenjanju dijela poreznih zakona, uspjeli smo u pokretanju reforme HGK… No, nesaglediv je posao pred nama. Desetljeća loše prakse, nisu sklona promjenama. No mi ne odustajemo”, poručuju.

Iz Udruge stiču i da su se kroz rad u protekloj godini vodili s četiri postulata – više rada, digitalizacija, više pravde i manji porezi. “Želimo da sustav postane efikasniji i konkurentniji. Želimo učinkovito i nekorumpirano pravosuđe koje će iskorijeniti korupciju i sve prakse koje nisu dobre za društvo. Želimo da država svima uzima manje. I naposljetku, želimo da više novca ostane onima koji stvaraju vrijednost – poduzetnicima, obrtnicima i radnicima! S istim željama i aktivnostima nastavit ćemo raditi na boljoj Hrvatskoj, na Hrvatskoj iz koje nitko ne želi otići”, navode.

“UGP je ideja, koncept, vjera da sutra nećemo imati podijeljeno društvo zbog političkih ambicija pojedinih mediokriteta! Želimo uređenu i pravednu zemlju, u kojoj će svatko dobiti jednaku šansu, u kojoj smo doista pred zakonom svi isti i u kojoj možemo raditi, stvarati nove vrijednosti, plaćati poštene poreze i odgajati našu djecu”, poručio je predsjednik Glasa poduzetnika Hrvoje Bujas.

Komentiraj