GLUNČIĆ POSLAO PISMO ISPRIKE “Nespretno sam se izrazio, ispričavam se”

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić u nedjelju je podigao veliku buru svojom izjavom u emisiji ‘Točka na tjedan’ N1 televizije, u kojoj je rekao kako su rezultati PISA istraživanja loši jer su u statistiku ušla djeca s posebnim potrebama i nacionalne manjine.

Glunčić je u ponedjeljak poslao pismo isprike naglašavajući kako je njegova greška bila nenamjerna te kako se ‘nespretno izrazio’.

Pismo isprike Matka Glunčića prenosimo u cijelosti:

“Dana 11. prosinca 2016. godine u povodu moga gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji došlo je do nenamjerne pogreške zbog čega još jednom upućujem iskrenu ispriku. Svjestan mogućega pogrešnog tumačenja dijela moje izjave nastojao sam još tijekom emisije objasniti svoja stajališta. Naime, komentirajući rezultate PISA istraživanja za 2015. godinu u jednome dijelu svoga komentara nespretno sam se izrazio i moje su riječi izazvale negativne konotacije, a što mi nikako ni u kojem slučaju nije bila namjera. No, to ne umanjuje nepromišljenost izjave pa se ovom prilikom još jednom ispričavam cjelokupnoj javnosti ako sam svojom izjavom nekoga uvrijedio. Nije mi bila namjera nikoga diskriminirati niti isticati u negativnom kontekstu. Svjestan sam važnosti svih društvenih skupina i kao državni tajnik zalagat ću se za široku nacionalnu uključivost i zaštitu prava svakog pojedinca u području obrazovanja i znanosti”, napisao je.

Komentiraj