Glumica i pjevačica Jane Birkin doživjela je lakši moždani udar

Glumica i pjevačica Jane Birkin dobro se oporavlja nakon što je prije nekoliko dana doživjela blaži moždani udar, izvijestila je njezina obitelj.

Jane Birkin se trebala pojaviti na filmskom festivalu u Deauvilleu u Francuskoj gdje je trebao biti prikazan dokumentarni film ’Jane By Charlotte’ o Jane Birkin u režiji njezina kćeri Charlotte Gainsbourg čiji otac je njezin bivši partner, kontroverzni francuski  pjevač, tekstopisac i filmski redatelj Serge Gainsbourg.

Međutim Jane Birkin je bila prisiljena otkazati nastup, a njezina obitelj rekla je da je 74-godišnjakinja Jane Birkin “dobro” nakon što je “prije nekoliko dana pretrpjela manji oblik moždanog udara”. Kako je izvijestio The Guardian, činilo se da je Jane Birkin bila dobrog zdravlja tijekom javnih nastupa na Cannes Film Festivalu i svog nastupa na glazbenom festivalu Les Francofolies de La Rochelle u srpnju ove godine.

Film ‘Jane by Charlotte’ ujedno je redateljski debi Charlotte Gainsbourg, a istražuje život njezine majke kao umjetnice i majke, s posebnim naglaskom na odnos između nje i njezine kćeri. Film je premijerno prikazan u Cannesu u srpnju.

Svoj posljednji studijski album, ‘Oh! Pardon tu dormais … ’ Jean Birkin je objavila prošle godine. Nekoliko godina ranije, točnije 2017. godine, objavila je ‘Birkin/Gainsbourg: Le Symphonique’, zbirku pjesama koje je Serge Gainsbourg napisao za Jane Birkin tijekom i nakon njihove 12-godišnje romantične veze, prilagođenu orkestralnim aranžmanima.

 

 

Komentiraj