Uoči svečane pretpremijere i projekcije u pulskoj Areni na 65. Pulskom filmskom festivalu, dio glumačke ekipe novog nastavka filmskog mjuzikla “Mamma Mia: Here We Go Again!” redatelja Ola Parkera na konferenciji za novinare održanoj u subotu poslijepodne u Puli izrazio je oduševljen iskustvom snimanja filma na Visu i ostalim hrvatskim otocima.

Nastavak filmskog hita “Mamma Mia!” koji je velikim dijelom sniman na Visu, svjetsku premijeru imao je u Londonu, a hrvatska pretpremijera održat će se u subotu navečer u pulskoj Areni, nakon dodjela nagrada 65. Pulskog filmskog festivala.

Režiju i scenarij ovog filma potpisuje Ol Parker, a za glazbu i stihove ponovo su bili zaduženi članovi grupe ABBA Benny Andersson i Björn Ulvaeus koji su bili i izvršni producenti, uz Garyja Goetzmana i Judy Craymer, autoricu i producenticu hit-mjuzikla koji je bio temelj za istoimeni film.

“Vis je toliko mali, a toliko divan otok koji nas je skroz obuzeo tako da smo tamo snimali s velikim veseljem. Ljudi ondje su toliko srdačni i dragi te smo bili više nego oduševljeni”, rekao je redatelj filma Ol Parker.  Dodao je da je radio poznatu priču sa sjajnim glumcima i da mu ništa nije bilo teško.

Kao i prvi dio, nastavak obiluje hitovima kultne švedske grupe ABBA. Grčki otok Kalokairi u prvom filmu je poslužio kao kulisa za grčki otok Skopelos te selo Damouchari, dok su eksterijeri nastavka snimani prošlog ljeta na Visu.

Uz holivudsku elitu, film sniman uz poticaje HAVC-a, na viškom je setu okupio više od 270 hrvatskih filmskih djelatnika i statista. Glavne uloge u filmu tumače Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard i Colin Firth, a tu su i Lily James, Julie Walters, Christine Baranski, Amanda Seyfried, Dominic Cooper te slavna Cher, kao i novi glumci Alexa Davies, Jessica Keenan Wynn, Jeremy Irvine, Josh Dylan, Hugh Skinner i Andy Garcia.

Filmski mjuzikl uz već spomenute poznate glumce okupio je i mlade glumce koji igraju njihove likove u mladosti. Josh Dylan glumi mladog Billa, a za svoj je lik rekao da je romantičan, avanturist, bez ijedne brige na svijetu, dok je Jeremy Irvine govorio o radu s Parkerom te ga usporedio sa Stevenom Spilbergom s kojim je također snimao.

“Obojica imaju tu smirenost na setu koju prenose na cijelu ekipu. To je vrlo korisno s obzirom da rad na filmu zna biti vrlo stresan”, rekao je Irvine.

Ravnatelj Hrvatskoga audiovizualnog centra Daniel Rafaelić naglasio je kako je to projekt zbog kojeg je u godinu i pol svojeg mandata, najponosniji.

“Ovo večeras u Areni je regionalna premijera sjajnog filma čiji će se velik utjecaj na film u Hrvatskoj tek vidjeti”, izjavio je Rafelić izrazivši zahvalnost cijeloj filmskoj ekipi.

Nakon Pule film će se od 22. do 25. srpnja premijerno prikazati na još 13 ljetnih pozornica duž obale, od Opatije, preko Raba, Splita i Brača, do Dubrovnika.

 

Komentiraj

PREKOHINA/ Daniel SPONZA
Podijeli objavu
Prethodni članakEU će pomoći Švedskoj u borbi s požarima
Sljedeći članakWTA BUKUREŠT Petra Martić u finalu
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.