GLOW RUN SPLIT 2017 Spektakularna svjetleća utrka održana na splitskoj Rivi

Run Croatia

Spektakularne neonske boje obasjale su u subotu navečer splitsku Rivi – održan je prvi ’Glow Run’ u povijesti, a na utrkama od 5 i 3 kilometra sudjelovala su 223 natjecatelja iz čak 21 države. Velik odaziv i interes last minute trkača-turista pokazao je izvrstan potencijal za ovakve manifestacije sportsko-turističkog karaktera.

Pobjednik utrke na 5 kilometara je Stian Norheim iz Norveške s vremenom 16:58, drugi je u cilj ušao Ivan Maletić (17:09), a treći je bio Marijan Maretić (17:34).

U ženskoj konkurenciji u utrci na 5 kilometara pobjedu je odnijela Maja Perišić (20:15), druga je bila Kanađanka Kristin Walters (21:01), a treća Poljakinja Anna Sobczak- Czynsz (22:06).

U utrci na 3 kilometra u cilj je prvi uletio Ratomir Bezmalinović (10:27), drugi je bio Ante Bubić (10:37), a treći Krešimir Dobrović (10:53). U ženskoj konkurenciji prva je bila Marina Bulić (12:09), druga Joanna Barlow (13:38), a treća Anna Vaage (14:22).

– Ovo je zaista fenomenalna utrka. Oduševljen sam ambijentom i organizacijom. Velike pohvale svima koji su sudjelovali u organizaciji. Također, Garminov sat koji sam dobio me oduševio. Rijetke su utrke s tako lijepim nagradama – rekao je nakon pobjede vidno uzbuđeni Stian Norheim.

– Ovo mi je druga utrka koju trčim u organizaciji Run Croatia i moram reći da sam izuzetno zadovoljna organizacijom i atmosferom. Ovo s svjetlećim bojama je super ideja – izjavila je nakon utrke Maja Perišić, kojoj je ovo i druga pobjeda na Run Croatia utrkama.Ivan Pavić iz Triatlon kluba Split, koji je bio u ulozi suorganizatora i voditelja događanja, nije mogaop sakriti zadovoljstvo.

– Prošle godine napravili smo dobru utrku, a ove godine bili smo fenomenalni. Uživam surađivati su ekipom iz Run Croatie i mogu samo reći da ćemo sljedeće godine napraviti još veći spektakl – najavio je Pavić utrku koju planiraju održati sljedeće godine u srpnju.

Iva Hafner iz ‘Run Croatia’ tima kaže kako je i više nego zadovoljna samom utrkom, kao i suradnjom s Turističkom zajednicom Split te Triatlon klubom Split.

– Željela bih se zahvaliti trkačima koji su došli na našu utrku i obilježili svojom pozitivnom energijom i neon-bojama samo srce Splita! Zahvaljujući fantastičnom angažmanu volontera, redara, policajaca i vatrogasaca ova je noćna utrka prošla bez poteškoća. Takodjer se zahvaljujemo našim partnerima koji su omogućili vrijedne glavne nagrade, bogati tombola program i startni paket: Garmin, Croatia airlines, Life Class Terme Sv. Martin, Pose Method škola trčanja, Renault Hrvatska, Dukat Fit, The Garden Brewery, Adria Media, Interspar, Biosolis, HŽPP i mnogim drugima. Ovo je već peta Run Croatia utrka s novom Pic2Go uslugom, pomoću koje svi trkači dobivaju svoje fotografije s utrke direktno na svoj facebook profil. Nakon svake utrke bilježimo veliki rast u djeljenju fotografija na socijalnim mrežama. Ovu inovativnu uslugu nudimo kao ekskluzivni zastupnik za regiju i drugim event organizatorima – dodaje Hafner.

Komentiraj