Globalna service design inicijativa Government Jam

facebook.com

Kritični ste prema javnom sektoru? Mislite li da bi trebao biti učinkovitiji, a usluge koje pruža više okrenute prema stvarnim potrebama čovjeka? Evo vam prilike!

Manifestacija Government Jam se po prvi put održava u Zagrebu od 05. do 07. lipnja, u okviru globalne inicijative u kojoj dionici javne uprave, ali i zaposlenici privatnog sektora te studenti diljem svijeta istovremeno rade na rješavanju zadanog problema.

Do rješenja sudionici dolaze metodom service designa, a natjecanje će se istodobno održati na više od 30 lokacija. Kako bi svi imali jednake polazne pozicije, tajna tema ovogodišnjeg Government Jama saznat će se tek u utorak (05. lipnja) točno u 15 sati.

Tako će svi sudionici imati tek 48 sati da osmisle rješenje i “prodrmaju javni sektor“. Prvi Zagreb Government Jam okupit će (do) 50 sudionika različitog profila – od zainteresiranih građana, udruga, političara, zaposlenika u svima segmentima javne uprave, do neprofitnih organizacija, dizajnera i studenata koji će kroz eksperimentiranje, međusobnu suradnju i prijateljsko natjecanje timski razviti nove usluge inspirirane zajedničkom temom. Ovakav pristup rješavanju problema u skladu je s globalnim trendovima u kojima sve veću važnost ima tzv. service design, odnosno dizajn usluga, a tko zna, možda se neke ideje pokažu genijalnim te se kasnije i implementiraju u Hrvatskoj.

Događanje organizira Radilica, tvrtka koja već 10 godina pomiče granice u načinu pružanja usluga kroz dizajniranje korisničkog iskustva u suradnji s klijentima te kroz edukaciju djelatnika u izravnoj komunikaciji s korisnicima.

Što sudionici mogu očekivati na Jamu?

Mogu očekivati učenje o dizajnu usluga, design thinkingu i korisničkom iskustvu te nove pristupe rješavanju problema. Isto tako mogu očekivati inovativan, inspirativan i kreativan način razmišljanja, primjenjive zadatke te upoznavanje novih zanimljivih ljudi i networking. Jam je stoga pravo mjesto za one koji žele naučiti nešto više o dizajnu usluga, korisničkom iskustvu te razviti inovativne ideje.

Komentiraj