PIXSELL

‘Glembajevi’ prvi put izvan HNK-a

Bivši pulski vojni kompleks Katarina-Monumenti pretvorit će se 29. lipnja u pozornicu na kojoj će ansambl zagrebačkog HNK izvesti balet “Gospoda Glembajevi”, a prihod od prodaje ulaznica za tu baletnu predstavu namijenjen je nabavi triju medicinskih uređaja potrebnih pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Pula. Organizator gostovanja u sklopu kojega će balet “Gospoda Glembajevi” prvi put biti izveden na otvorenom prostoru, izvan kazališta, jest grupacija Kermas u vlasništvu poduzetnika Danka Končara koji je ovim potezom želio najaviti ponovno vraćanje života na dugi niz godina zapušteni dio pulskog zaljeva.

“Svaka pomoć i donacija bolnici uvijek je više nego dobrodošla i ovim putem zahvaljujem što će ukupna sredstva od prodaje ulaznica biti namijenjena za kupovinu neophodnih medicinskih uređaja. Riječ je o defibrilatoru, monitoru vitalnih funkcija i holteru EEG, koji svi imaju veliki značaj za rad Odjela za pedijatriju i zaista su nam neophodni”, istaknula je ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić. 

U ime organizatora, grupacije Kermas, Krešimir Raguž objasnio je kako je uopće došlo do ideje organizacije “Glembajevih” na Svetoj Katarini: uoči prošlog Božića u zagrebačkom HNK-u pogledao je “Orašara” i počeo zamišljati kako bi izgledala izvedba jednog vrhunskog baleta na otvorenom prostoru.

“Projekt jest iznimno zahtjevan, zapravo, možemo ga nazvati i pionirskim, ali uz suradnju intendantice Dubravke Vrgoč mi mu se iznimno radujemo i ne sumnjamo da će biti uspješan. Dodatno, a na to smo posebno ponosni, humanitarni karakter samog događaja i donacija ukupnog prihoda od prodanih ulaznica pedijatrijskom odjelu pulske bolnice cijelu tu priču zaokružuje na plemeniti način”, poručio je Raguž. Ulaznice za tu baletnu predstavu od četvrtka će se po cijeni od 250 kuna moći kupiti na blagajnama Istarskog narodnog kazališta u Puli te njihovu online shopu i blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Komentiraj