GLEDAJTE PRIJENOS ŽDRIJEBA Rijeka na Panathinaikos?! Hajduk i Osijek danas doznaju europske protivnike

Autor:

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uefa je jutros ‘riješila’ i podskupine ždrijeba Europske (Rijeka) i Konferencijske lige (Hajduk i Osijek). Pogledajte tko prijeti ‘Bijelima’, tko ‘Bilima’, a tko Slavoncima. Rijekin ždrijeb počinje u 13, a Hajdukov i Osijekov u 14 sati


Kuglice u Nyonu najprije će se zavrtjeti s Rijekom u bubnju. Drugo pretkolo Europske lige, Rijeka je nositelj, a mogući protivnici su ovi:

Panathinaikos FC, Maccabi Petah Tikva FC, IF Elfsborg ili Pafos FC, Paksi FC ili FC Corvinul Hunedoara.

Uz Riječane, nositelji su još SC Braga, FC Sheriff Tiraspol ili PFC Zire te PFC Botev Plovdiv ili NK Maribor.

Dakle: moglo je i lakše. Puno lakše. Panathinaikos bi svakako bilo dobro izbjeći! A i sa Šveđanima je bolje ne imati posla jer su u formi, prvenstvo im počinje ranije (sjetite se prošlog ljeta i Djurgardensa).

Ako ne prođe, Rijeka ne ispada iz Europe nego ide u 3. pretkolo Konferencijske lige!

Tko prijeti Hajduku?

Za razliku od Rijeke, Splićani su prošli poprilično dobro što se podskupina 2. pretkola Konferencijske lige tiče. Ama baš nijedan protivnik, barem ‘na papiru’ ne izgleda ni najmanje impresivno ili, nedajbože, neprolazno.

Možda bi jedino bilo dobro eskivirati dugi put i povratak s Farskih otoka.

Football Meets Data

Tko prijeti Osijeku?

Slavonci su imali manje sreće od Splićana. Osijek starta u 2. pretkolu Konferencijske lige, također je nositelj, a ima relativno lako prolaznih protivnika, ali – i nagaznih mina:

Football Meets Data

Dakle: od 13 sati Rijeka doznaje na koga će u 2. pretkolu Europske lige, a sat kasnije ždrijeb će odrediti protivnike HajdukuOsijeku u pretkolima Konferencijske lige.

Prijenos oba ždrijeba bit će na Uefinoj službenoj stranici: uefa.com.

Sretno svima. Ajmo (na-po-kon) napraviti nešto u Europi! Ajmo podići taj famozni koeficijent, a da taj posao stalno nije na Dinamovim leđima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.