MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL

Glazbenici s Broadwaya zabavili medicinsko osoblje u New Yorku

 

Glazbenici s Broadwaya su zabavili liječnike, medicinske sestre i drugo osoblje svirajući ispred bolnice Mount Sinai Morningside u New Yorku.

Dominic Derasse i James Burton III su željeli malo olakšati radni dan medicinskim radnicima, što su i uspjeli, jer su dobili veliki pljesak.

Trubač Derasse je za vrijeme karantene redovito svirao ispred više bolnica u poznatom američkom velegradu. Na taj način je dao potporu medicinskim radnicima koji se brinu o bolesnicima.

Sjedinjene Američke Države imaju najveći broj zaraženih koronavirusom, oko 1.2 milijuna osoba. Od posljedica zaraze virusom COVID-19 je preminulo oko 69 tisuća ljudi.

Bolnice sve više koriste pleksiglas kako bi barem djelomično pregradile i zatvorile veće prostore. Onima koji ulaze u medicinske ustanove mjeri se temperatura i podvrgavaju se testu na virus, ograničena je uporaba liftova, nošenje maski i povećana uporaba dezinfekcijskih sredstava će se nastaviti i nakon smirivanja pandemije.

Usprkos brojkama stanje u više područja SAD-a nije zabrinjavajuće, Američka vlada je već krenula s pokretanjem gospodarstva. Nove promjene i postupno ukidanje karantene u 31 državi će početi od 11. svibnja.

Komentiraj