GLAZBENE RECENZIJE It came from the garage!!!, Jan Kinčl i Regis Kattie, Deafness by Noise

01. IT CAME FROM THE GARAGE!! (VLASTITO IZDANJE NA BANDCAMPU): Natrag u garažu

Trebalo je punih osam godina da nakon prvog izdanja „It Came From The Garage!! Vol. 1’’ iz 2010. godine izađe i Vol. 2. No nikad nije kasno poslušati dobar garažni rock koji raste i živi u Hrvatskoj. Isti za volju nije baš svih 11 izvođača, koliko ih se našlo na Vol. 2, za pohvalu, ali je odličan uvid u aktualnu hrvatsku garažnu scenu. Tako su se na kompilaciji našli svojevrsni prvaci garažnog rocka u Hrvatskoj Erotic Biljan and His Heretics, nabrijani Mojo Men From Mars, fino osvježenje na domaćoj sceni Detroit Groove Gang, odličan novi bend Tyger Lamb, vrlo osrednji (Krnji) Štajner Bend, simpatičan The Degs, uvijek uzbudljivi Harp Explosion, sasvim pristojan Sloming Moops, provjereno dobar Garage In July i ne nešto posebno kvalitetni gosti iz Njemačke The Giraffe Men feat. Marietta’s Sisters. Dobar uvid i obavezna audiolektira za ljubitelje garažnog blues rocka u Hrvatskoj. Moglo je bolje, ali bolje išta nego ništa.

02. JAN KINČL I REGIS KATTIE ‘IN PLAIN SIGHT’ (PDV RECORDS): Vrhunski hrvatsko-francuski glazbeni izvozni proizvod

Nakon što su fantastičnim EP-jem „Florette“ najavili zajednički album, hrvatski producent i DJ Jan Kinčl i francuski glazbenik Regis Kattie ovih dana objavili su i album „In Plain Sight“. Sve ono što se naslutilo na EP-ju dobili smo na albumu. Svu njihovu zaigranost deep houseom i plesnim beatovima, u kombinaciji s prebiranjem po crno-bijelim tipkama i fino nijansiranim jazzy grooveom. Ispunjen sjajnom atmosferom i ritmom koji tjera na ples, „In Plain Sight“ je album koji bi mogao postići uspjeh širom svijeta, čemu svjedoče i mnogobrojne podrške i pohvale producenata i DJ-a. Idealan soundtrack s downbeat i downtempo elektronikom za chill out tijekom ljetnih mjeseci i album koji Kinčl i Kattie mogu ponosno predstaviti bilo gdje u svijetu.

03. DEAFNESS BY NOISE ‘ROOTS BABY ROOTS’ (PDV RECORDS): Dar fanovima i naklon HC idolima

Ova samoborska ekipa već godinama ima status jednog od boljih hard corea (HC) bendova na svijetu, ma koliko to neskromno zvučalo. To će uostalom potvrditi svaki iskreni ljubitelj HC-a. Novi album „Roots Baby Roots“ njihov je dar fanovima širom svijeta koji su odrasli uz izvođače koje su Deafness By Noise (DBN) obradili na ovom albumu i naklon bendovima koji su utjecali na njih: G.B.H., UK Subs, D.O.A., Cro Mags, Toxic Reason, Fear, Ratos de Porão, Raw Power, Bad Brains, 7 Seconds, S.N.F.U., GG Alin, Tankard, Warzone i M.D.C… Njihove obrade su sirove i brutalne, kako i priliči i HC ekipa će biti presretna kad čuje njihove verzije omiljenih pjesama. Da ne spominjemo kakvu će euforiju izazvati kada će ih izvoditi pred oduševljenom masom zajapurenih ljubitelja HC-a. Osim toga, nema baš puno obrada tih izvođača i njihovih pjesama na HC sceni pa će ovaj album izazvati pozornost. Šteta što nisu dodali autorsku pjesmu i njome najavili novi album te podsjetili publiku koliko su odličan bend.

Komentiraj