Glavni tajnik SDP-a: “Plenković nas proziva, a on je ugrozio živote ljudi”

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jučer je prozvao vodstvo SDP-a i predsjednika Davora Bernardića da nisu poštovali mjere Stožera, a odgovor je stigao od glavnog tajnika SDP-a Nikše Vuksana koji je optužio Plenkovića da je on ugrozio zdravlje ljudi, organiziranjem unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

“Danas nas proziva nesavjesni Plenković koji je skrivajući tada razmjere pandemije i činjenicu da je ona došla i u Hrvatsku organizirao početkom 3. mjeseca unutarstranačke izbore i tako ugrozio zdravlje građana. Zdravlje građana je ugrozio i tako što se u panici od poraza žurio raspisati izbore unatoč našim upozorenjima da treba biti oprezan”, napisao je Vukas na svom facebook profilu.

Napomenuo je da je Plenković tada govorio da se u SDP-u boje.

“Da, bojali smo se s pravom, ali za zdravlje građana kao što se i danas bojimo. Na ovoj Vladi je odgovornost. Nesavjesni Plenković je tvrdio da su uspješno riješili korona krizu i da su to odlike lidera. Upravo u ovom trenutku, kao i mnogo puta do sada, pokazuje te liderske sposobnosti. Na štetu građana. Liderski, nema šta”, poručio je Vukas.

 

Komentiraj