Glavni državni inspektor Andrija Mikulić netočno ispunio imovinsku karticu

Glavni državni inspektor, HDZ-ov Andrija Mikulić, netočno je ispunio svoju imovinsku kartice, objavljeno je u RTL-ovom magazinu Potraga.

Mikulić je u imovinsku karticu upisao kako mu kuća s okućnicom ima 180 četvornih metara, no pogled u zemljišne knjige otkriva kako zauzima punih – 867 kvadrata.

“Prije svega ja vam želim zahvaliti na vašem upozorenju pri mojem ispunjavanju imovinske kartice. Obzirom da ste me danas upozorili na moj nenamjerni propust, pokrenuo sam već sad postupak promjene upisa kvadrature za nekretnine kao i ostale promjene koje sam dužan unijeti do kraja tekuće godine”, rekao je Mikulić za RTL.

Dodao je kako se vodio mišlju da se pod prijavom nekretnine podrazumijeva isključivo nekretnina u smislu čvrstog objekta, njezina površina i vrijednost. Ipak, ni tih 180 kvadrata, koje je upisao u imovinsku karticu, ne odgovara površini njegove kuće u Malinskoj. Prema zemljišnom izvatku, jedan je objekt 154 te još jedan od 47 četvornih metara.

Slučaj je komentirala i predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković. “Potpuno je jasno da se mora navesti cjelokupna površina čestice na kojoj je kuća i da se daje vrijednost dvorišta i kuće zajedno. Dakle, cjelokupna površina i cjelokupna vrijednost nekretnine. To je bitno zato što imovinske kartice moraju biti točne”, kazala je.

Komentiraj