Glavna koordinatorica u Areni: “Ovo je najveća ugroza od Domovinskog rata”

Glavna koordinatorica sestrinske službe Stacionara Arena Zagreb Snježana Krpeta u nedjelju je za N1 televiziju komentirala situaciju u Areni Zagreb istaknuvši kako sve teče i funkcionira kako treba.

“Svi preseljeni pacijenti su noć proveli mirno, dobili su svu potrebnu terapiju, provela se zdravstvena njega i pod kontrolom su. Danas planiramo primiti 10 novih pacijenata iz KB Dubrava i Klinike za infektivne bolesti”, rekla je Krpeta.

Dodala je da nisu svu pacijenti na terapiji kisikom. “Neki su tu da se još malo oporave prije odlaska kući. Ljudi su dobrog do srednjeg stanja”, kaže.

U Areni je 18 liječnika i medicinske sestre, a radi se u smjenama po 12 sati. “Moramo se svi zbrojiti. Satnica je kao i drugim bolnicama, ali otežavajuća je okolnost covid odijelo, u tome se radi tri do četiri sata. Teže je. Imamo kolegicu koja svako jutro dolazi iz Siska, ne bih se složila da nije uređen prijevoz”, istaknula je.

“Znamo koliko je medicinskih sestara i liječnika. Čelnici bolnica trebaju napraviti više planova, resursi se moraju podijeliti, a mi se moramo zbrojati jer je ovo najveća ugroza od Domovinskog rata”, rekla je Krpeta i zaključila da se nada da svi kreveti u Areni neće biti popunjeni.

Komentiraj