GLAVAŠEVIĆ: “Zašto ono što je bilo učinkovito u slučaju Duhačeka, nije bilo učinkovito u slučaju Zdravka Mamića?

Saborski zastupnik Bojan Glavašević u utorak je održao konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o jučerašnjem uhićenju novinara portala Index Gordanu Duhačeku.

“Ovo je pitanje demokracije na kojem bi se svi trebali ujediniti. Jučerašnji događaji su otkrili pukotine u radu policije i suda. Ukoliko se gospodin Duhaček javio policiji, zašto nije napravljena zabilježba? Drugo pitanje je temeljem čega je zapravo gospodin Duhaček priveden. Zašto ono što je bilo učinkovito u slučaju gospodina Duhačeka, nije bilo učinkovito u slučaju Zdravka Mamića? Treće, znamo da postoje veliki pritisci premijera, predsjednice i ministra unutarnjih poslova na policiju koja postupa selektivno”, kazao je Glavašević.

Dodao je kako je vrlo zabrinjavajuće postupanje suca prema novinaru. “Pozivam Državno sudbeno vijeće da se ovakvim slučajevima bave. Naš klub pokrenuo je inicijativu promjene Zakona o prekršajima javnog reda i mira. Odredbe toga zakona ne mogu se koristiti za gaženje slobode medija i ljudskih prava. Ono što se dogodilo Gordanu Duhačeku, sutra se može dogoditi nekome drugome, s druge strane”, zaključio je Glavašević.

Komentiraj