GLAVAŠEVIĆ: “SDP nije dorastao zadatku koji opozicija sada ima”

Saborski zastupnik Bojan Glavašević danas je na N1 televiziji komentirao stanje s koronavirusom u Hrvatskoj.

Hrvatska bi krajem godine trebala imati parlamentarne izbore, a pitanje je kako ih održati ako preko ljeta ne posustane epidemija, ili na jesen dođe novi val. Ako ne budemo mogli poništiti mjere koje su na snazi, kako ćemo održavati parlamentarne izbore, zapitao je Glavašević.

“Ustav je jasan, piše da saziv Sabora traje četiri godine, osim u izvanrednim okolnostima, koje su propisane člankom 17. i 100. Ustava RH, koji govore o izvanrednoj situaciji. No Vlada, ako želi odgoditi parlamentarne izbore, to u nekom trenutku mora učiniti – proglasiti izvanredno stanje”, rekao je.

Smatra da je neproglašavanje izvanrednog stanja jedan od načina da se iz odlučivanja isključi predsjednika države. “Mislim da je to jedan od načina da se iz jednadžbe izbaci predsjednika republike Zorana Milanovića, i da predsjednik Vlade zadrži što više konaca u svojim rukama”, kazao je.

“Svaka čast za sve što rade na fronti javnog zdravstva i obrani od epidemije, u ekonomskom su pogledu u drugom valu mjera zadovoljili mnogo od traženog, ali treća je fronta demokracija, koju moramo očuvati i u krizi”, poručio je Glavašević.

Smatra kako najveća oporbena stranka, SDP, nije dorasla zadatku i nije relevantna. Ipak, vjeruje da opozicija ima snage riješiti probleme s kojima se suočava, počev od ideje vladajućih da se kretanje građana u samoizolaciji nadzire putem mobitela. “Najbolje da počnemo kažnjavati sve, to je mentalitet koji ljudi u HDZ-u imaju. Sve ćemo kažnjavati, sve ćemo nadzirati – a tko kaže da to nije demokracija. To se neće dogoditi, bez obzira na moju kritiku upućenu opoziciji, a u to uključujem i sebe – i ja sam dio opozicije”, zaključio je.

Komentiraj