HINA/ Dario GRZELJ/

GLAVAŠEVIĆ ‘Radije bih bio oporba nego prodao dušu koalicijom s HDZ-om’

Član predsjedništva SDP-a Bojan Glavašević u utorak je gostovao u emisiji ‘Veto Sanjina Španovića na N1 televizije‘ i odbacio mogućnost koalicije s HDZ-om ili Mostom.

“Ja suradnji s Mostom ne vidim i nisam jedini član predsjedništva koji ju ne vidi. Treba reći jasno i nedvosmisleno da je Most stranka koja vrijednosno nije blizu SDP-a i ne bih podržao takvu koaliciju s Mostu”, rekao je Glavašević.

Dodao je i kako bi koalicija s HDZ-om iznevjerila očekivanja građana koji su glasali za SDP.

“Ja bih radije da SDP bude jaka i učinkovita opozicija kao što je sada nego prodao dušu i išao s ljudima kojima je skroz prihvatljivo da na pragu ustaškog logora smrti stoji ustaški simboli, da su privatni interesi i interesi krupnog kapitala ispred interesa građana Hrvatske pa imenuju dva člana Vlade koji suspektno kadroviraju. SDP je stranka kojoj je obraz važan. Mi se ne brinemo i ne kalkuliramo koliko ćemo mandata osvojiti. Onaj broj mandata koji dobijemo će pokazati i biti indikator koliko nešto radimo dobro ili loše. Mi se borimo za povjerenje građana, vlast bi bilo dobro imati, ali SDP može preživjeti u opoziciji”, zaključio je Glavašević.

Komentiraj