Glavašević opovrgnuo pripremu puča u SDP-u

Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Član Predsjedništva SDP-a Bojan Glavašević  u četvrtak je, uoči sjednice stranačkog Predsjedništva, opovrgnuo medijske napise o pripremi puča u SDP-u, kojim dio nezadovoljnih SDP-ovaca navodno želi srušiti predsjednika stranke Davora Bernardića, nazvavši to spinovima i plasiranjem “alternativnih činjenica”.

“Mislim da je važno ne nasjedati na tzv. alternativne činjenice i spinove. Prilično sam siguran da se nikakav puč ne događa u SDP-u niti da se planira. Mislim da bi bilo dobro da i o tome porazgovaramo na Predsjedništvu”, rekao je novinarima Glavašević kojega je dio medija proteklih dana spominjao kao budućeg predsjednika SDP-a.

Naime, po pisanju medija, na sjednici Predsjedništva se očekuje reakcija predsjednika SDP-a Davora Bernardića na medijske priče o “puču”, koji se, navodno, u SDP-u priprema nakon lokalnih izbora, te njegova jasna poruka članovima stranke koji su nezadovoljni njegovim vodstvom.

No, Glavašević je samo rekao da im je na dnevnom redu “aktualna politička situacija”.

S obzirom da se još ne zna tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, opovrgnuo je i da je tražio da SDP podrži HNS-ovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš za zagrebačku gardonačelnicu, naglasivši da je to bio samo njegov osobni stav – kako bi SDP u jednoj od mogućih strategija mogao podržati Anku Mrak Taritaš.

“To je moje mišljenje, no o tome odlučuje gradska organizacija. Oni puno bolje mogu o tome odlučivati”, istaknuo je Glavašević.

Prethodnih dana iz HNS-a su poručili da ne odustaju od svoje kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu Anke Mrak Taritaš te da nema šanse da  podrže SDP-ova kandidata.

Glavašević je, upitan za Predraga Matića kao mogućeg SDP-ova kandidata u Gradu Zagrebu, rekao je kako smatra da je Matić jedno od mogućih rješenja. “On je trenutno jedina osoba  koja je unutar stranke istaknula volju da se kandidira na tu dužnost tako da je u tom smislu teško govoriti o drugim kandidatima”.

Što se tiče kontinuiranog pada rejtinga SDP-a, Glavašević smatra da ima dosta stvari koje se po tom pitanju mogu učiniti.

“Ako ne budemo radili dobro, vidjet ćemo to na rejtinzima i na taj način ćemo imati poticaj da mijenjamo stvari koje ne valjaju”, rekao je.

Očekuje se i da bi jedna od tema današnje sjednice mogla biti i  najavljena reorganizacija u stranci, suočenoj s devet milijuna kuna nepodmirenih obveza.

Komentiraj