Glavašević: “Milanović kao predsjednik može utjecati na promjenu politike prema Bosni i Hercegovini”

 

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom nije bilo previše vremena za detaljne razgovore oko situacije u Bosni i Hercegovini, dvojica predsjednika ipak su uspjela barem načelno dogovoriti u kojem smjeru bi trebala ići suradnja Hrvatske i Turske u idućem razdoblju. Izvori bliski stožeru Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih točaka razgovora u idućem razdoblju trebala biti analiza funkcioniranja Daytonskog sporazuma.  

“Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske može utjecati na to da politika prema Bosni i Hercegovini prestane  biti HDZ-ova politika prema HDZ-u Bosne i Hercegovine, kao što je do sada bio slučaj. Očekujem da će se to promijeniti, to je ispravan smjer kojim treba ići. Daytonski ugovor trebao je biti revidiran već pet godina nakon što je zaključen, taj sporazum je bio jedan flaster koji je trebao zaustaviti rat u BiH. Smatram da je najbolja politika za Hrvate u BiH upravo jedna funkcionalna država u kojoj Hrvati mogu biti ravnopravna komponenta, da BiH prestane biti država koju ‘navlače’ njeni susjedi”, komentirao je za Nacional.hr Bojan Glavašević. 

Glavašević se osvrnuo i na anketu koju je objavio Nacional, a koja je pokazala da većina birača HDZ-a  podržava aktualno vodstvo stranke.

“Građani i građanke Hrvatske u većini su centristi  i vrlo loše reagiraju na radikalizam, pogotovo na desnici”, komentirao je Glavašević.

Cijeli intervju sa Bojanom  Glavaševićem  možete poslušati u našem videu!

Komentiraj