GLAVAŠEVIĆ “Marić jest sredstvo – sredstvo krupnog kapitala i partikularnih privatnih interesa”

Patrik Macek/PIXSELL

Član Predsjedništva SDP-a i bivši pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević u utorak je najavio kako je stav SDP-a jedinstven i da će svi glasati za opoziv Zdravka Marića.

“Ne daje premijer povjerenje ministrima već im povjerenje daje Sabor, odnosno zastupnice i zastupnici u Saboru. Ako neki član Vlade nema povjerenje onda ga treba potvrditi ili ne u Saboru”, rekao je Glavašević u studiju N1 televizije.

Smatra da Vlada ne može tražiti raspravu o predsjedniku Sabora, kojeg su oni postavili. “On sada ima moć u rukama i njima je sigurno žao zbog toga, ali za prolivenim mlijekom se ne plače. Predsjednik Sabora ima moć u rukama”, rekao je Glavašević.

Danas je Marić izjavio da je samo sredstvo u cijeloj ovoj priči, a Glavašević kaže da Marić je sredstvo – sredstvo krupnog kapitala i partikularnih privatnih interesa. “Postoje različiti glasovi u SDP-u, razgovarali smo o tome, zaključak je da pogledamo ima li Marić povjerenje pa ćemo iskomunicirati i stav prema Petrovu. Pitanje je želimo li da Saborom upravlja netko iz HDZ-a ili netko tko ima upitan stav prema Plenkoviću”, kaže Glavašević dodajući da je ovo pitanje koje nadilazi strančarenje – ovo je pitanje demokracije.

“Ako imamo Vladu kojoj je legitimet upitan, želite li nekoga tko sluša Plenkovića ili ima kritični stav prema Vladi?”, upitao je SDP-ovac.

Komentiraj