Član Predsjedništva SDP-a i saborski zastupnik Bojan Glavašević za Index je komentirao današnji istup državnog tajnika za obrazovanje Matka Glunčića, koji je konstatirao kako su rezultati hrvatskih učenika na PISA testovima loša jer su “u statistiku ušla i djeca s posebnim potrebama i nacionalne manjine”.

Glavašević smatra da je PISA test zapravo pokazao stvari na koje je SDP-ova vlada upućivala i ranije. “To je test orijentiran na uporabu znanja u realnim okolnostima, na primjenu znanja, a hrvatski obrazovni sustav – uz sve vrline koje ima, ima i mane. Mana je to da učenici uče stvari koje je nekad teško povezati sa stvarnim životom, pa je PISA test to i detektirao”, rekao je Glavašević.

Kurikularna reforma postupak je kojim bi se to moglo liječiti, smatra Glavašević dodajući da je Plenkovićeva vlada već druga koja je zaustavila tu reformu.

“Kad se uzme u obzir koliko je Plenković odredio sredstava za obrazovanje i znanost u državnom proračunu, jasno je da su interesi ove vlade da građani RH budu što lošije obrazovani i što manje informirani”, prokomentirao je.

Komentiraj