Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

GLAVAŠ “Parlamentarna većina porast će na 80 zastupnika”

Predsjednik HDSSB-a i saborski zastupnik Branimir Glavaš u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao stabilnost parlamentarne većine.

“Što se tiče parlamentrarne većine, ja kao njezin dio mogu reći da parlamentarna većina u ovom trenutku postoji. Ona više nije 77 saborskih zastupnika, već je minimalno 78 zastupnika, jer je Ronko postao član kluba Milana Bandića”, rekao je Glavaš.

Dodao je i kako je uvjeren da će parlamentarna većina rasti i do 80 zastupnika. “Time će se otvoriti prostor Plenkoviću da ne bude izložen pritiscima zastupnika iz parlamentarne većine da bi mogli ucjenjivati Plenkovića u smislu upitnosti i opstojnosti većine do kraja mandata”, kazao je Glavaš.

“Što se tiče stabilnosti većine, nemam dilema, 77 ruku je malo naoko tijesno, ali ona se iz dana u dan pojačava čime se ostavlja prostor Plenkoviću da ne odustaje i ne pada pod utjecaj i što mu otvara prostor i snagu da radi na realizaciji svojih programa u narednim mjesecima i godinama”, rekao je Glavaš i zaključio da je samo na Plenkoviću odluka za raspisivanjem izbora.

Komentiraj