GLAVAŠ “Nismo si uzeli slobodan tjedan jer ne želimo raditi, nego mi nemamo što raditi”

Davor Javorovic/PIXSELL

Saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš rekao je u utorak, gostujući u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, kako neće biti suzdržan u glasovanju o opozivu prog predsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Svoj će stav, kaže, reći na sjednici stranačkog tijela, a nakon formaliziranja odluke izaći će u javnost sa svojim stavom.

“Ovih dana smo izloženi svrstavanju na jedan ili na drugi blok, pokušava nas se staviti kao neki privjesak SDP-a, što ovom prilikom želim demantirati. Ne pripadamo niti bloku koji je pokrenuo glasovanje o nepovjerenju, ali niti pripadamo taboru koji se grčevito bori da skupi glasove da Karamarko ostane potpredsjednik Vlade”, kaže Glavaš.

Naglasio je kako će HDSSB ostati u oporbi ove i eventualne buduće Vlade, dodajući da neće sudjelovati u nikakvim preslagivanjima. O mogućem vrbovanju zastupnika kaže kako dva zastupnika njgeove stranke nisu bila izložena nikakvim pritiscima. “Nas nitko ne lovi, samostalna smo stranka sa svojim programom, stavom i principima. Zastupnici će zaštititi naš ugled i želimo sačuvati obraz za buduće izbore i da pokažemo biračima da se ne prodajemo”, rekao je.

O aferi ‘Konzultantica’ kaže kako ju treba što prije riješiti. Naglašava i kako je Hrvatska taoc odnosa u Vladi. “Problemi se najbolje vide u Saboru. Sabor ne radi. Mi ne radimo. Nismo si uzeli slobodan tjedan jer ne želimo raditi, nego mi nemamo što raditi. Mi zadnja 3 mjeseca radimo na starim izvješćima iz 2014., 2015., ništa strateško, ništa bitno, ništa reformsko”, ističe Glavaš.

Smatra da su afere oko HDZ-a dodatni pritisak za javnost i zastupnike. “Mislim da su Karamarko i HDZ u teškoj situaciji preživjeti taj 17. lipanj”. “Ako padne Vlada, na izbore idemo sa snažnim koalicijskim partnerom, ne bojimo se”, zaključio je Glavaš.

Komentiraj