Glavaš najavio kandidaturu za predsjednika HDSSB-a

Hina Dario GRZELJ

Vršitelj dužnosti predsjednika HDSSB-a Branimir Glavaš u utorak je na konferenciji za novinare u Osijeku najavio svoju kandidaturu za predsjednika te stranke na izvanrednom Izbornom saboru, koji će se održati 8. listopada u Osijeku.

“Možemo reći da je u stranci uvedeno izvanredno stanje. Vodit ćemo HDSSB čvrstom rukom u iduće dvije godine dok se stranka ne konsolidira. Iako sam ranije razmišljao o povlačenju iz političkog života, dat ću sve od sebe da se stranka vrati na pozicije od prije deset godina kada smo imali povjerenje solidnog broja birača u Slavoniji i Baranji”, poručio je Glavaš dodajući kako je Predsjedništvo te stranke raspustilo sve stranačke ogranke u Slavoniji kako bi se provela revizija članstva koja godinama nije ažurirana.

Istaknuo je kako je uvjeren da će nakon izbornog sabora HDSSB okrenuti novu stranicu u svojoj povijesti, rasterećen problema “koji su se godinama gomilali i gurali pod tepih” te negativnosti koje su se vezale uz vođenje nekih lokalnih jedinica. Glavaš je dodao kako je zbog pojedinaca koji su stranku zloupotrebljavali za osobne interese ‘HDSSB obolio od korupcije i nepotizma, što je biračko tijelo prepoznalo i kaznilo ga na nekoliko proteklih izbornih ciklusa’.

Glavaš je rekao i kako takvim ljudima, prema novom Statutu, neće biti omogućen povratak u stranku. Izvijestio je kako su odlukom Predsjedništva iz stranke isključeni bivši đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, bivši glavni tajnik HDSSB-a Davor Boras, bivši član Predsjedništva Darjan Rudan i aktualni županijski vijećnik Velimir Golub, “čime je završen proces unutarstranačkog raslojavanja i čišćenja”.

Komentiraj