GLAVAŠ “Grmoja je sve prenapuhao”

Patrik Macek/PIXSELL

U Saboru je tijekom uzbudljivog dana s nasilnim ispadima vedeta vladajućeg HDZ-a bio i Branimir Glavaš.

“Bio sam u Saboru, ali nisam nazočio zadnjem incidentu. Događalo se što smo očekivali, nakon mjesec dana pauze, zimskog godišnjeg odmora, logično je da je oporba očekivala ovaj dan i da baražnom vatrom krenu s pitanjima na premijera. Vidim da je popodne došlo do jednog da li insceniranog incidenta od strane zastupnika Mosta, Nikole Grmoje. Ono što sam čuo, Grmoja je direktno ili indirektno optužio premijera Plenkovića da je krenuo prema njemu, po njegovoj procjeni da izvrši i fizičku agresiju. Smatram da je to jedan medijski spin Grmoje, jer poznavajući Plenkovića, način rada, razmišljanja i ponašanja u Saboru, mislim da je to Grmoja prenapuhao”, rekao je Glavaš tijekom gostovanja na N1.

Istaknuo je da to nije jedini incident u Saboru u kojemu je sudjelovao zastupnik Mosta.

“Poznavajući Grmoju i sjetivši se nekoliko situacija i njegovog ponašanja u Saboru, svjedoci smo bili da je u jednom trenu pristupio i zastupniku Zekanoviću, pozivajući ga da izađe van, vjerojatno ne da nastave verbalni okršaj, nego, pretpostavljam, s namjerom da se i fizički obračunaju”, rekao je Glavaš, koji se prisjetio i vlastitoga sukoba s Grmojom.

“Imao sam i ja neugodno iskustvo s njim. Kad je vođena rasprava o državnim arhivima, kad je svakom drugom riječju napadao Vladimira Šeksa, koji tad nije bio u Saboru, optužujući ga za suradnju s Udbom. Tada je i on meni prijetio prstom u Saboru”, rekao je Glavaš.

“Neuvjerljiv mi je nastup Grmoje, ali mislim da ta priča ne drži vodu”, zaključio je.

Komentiraj