GLASOVAC “Zvanjem Manolića i Mesića HDZ se sprda s javnosti”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac u nedjelju je u intervjuu za tportal komentirala aktualne političke događaje u Hrvatskoj.

O novom Statutu SDP-a kaže da neće dodatno demokratizirati i otvoriti stranku. “Vidjela sam ga u medijima i prvo pomislila da SDP-u netko podmeće. Ukoliko je to vjerodostojan dokument, moram priznati da sam iznimno razočarana. Mogu samo reći – jao majko, što nam je to trebalo”, kazal je Glasovac. Dodala je da se SDP ne priagođava dovoljno brzo i uspješno društvenoj, pa i političkoj situaciji, ali ni očekivanjima simpatizera i glasača.

SDP je pokrenuo opoziv Vlade nakon što su zastupnici cijeli četvrtak inzistirali da premijer Andrej Plenković dođe u Sabor i odgovori na određena pitanja. “Budući se premijer nije udostojio doći, nema nam druge nego tražiti da se sve novonastale okolnosti oko slučaja Agrokor potpuno rasvijetle. Smatramo da bi neki potezi Vlade i njezinog povjerenika mogli dugoročno biti štetni za proračun, gospodarstvo i stanje u Hrvatskoj. Vlada je izgubila kormilo i kontrolu nad sudbinom Agrokora, a uz sudbinu Agrokora je usko vezana sudbina brojnih hrvatskih građana, bez da su to oni željeli i na to pristali”, istaknula je.

Glasovac je komentirala i pozivanje Josipa Manolića i Stjepana Mesića među prve svjedoke Istražnog povjerenstva za Agrokor. “Rad povjerenstva HDZ je zatvorio za javnost, odlučio da bez njih nema ni sjednica i onda kao konačni apsurd, odbijaju da prvo dođu svjedočiti Ante Ramljak i Todorić kao svjedoci aktualnih i po mnogima spornih događanja, nego pozivaju Josipa Manolića i Stipu Mesića. Tako samo ismijavaju i sprdaju se povjerenstvom i s javnošću”, poručuje Glasovac.

Komentiraj