Glasovac i Vrdoljak u Saboru zatražili ostavku Glunčića

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac zatražila je u ponedjeljak u Saboru ostavku državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matka Glunčića zbog izjava u emisiji ‘Točka na tjedan’ N1 televizije, u kojoj je u nedjelju rekao kako su slabi rezultati hrvatskih učenika u istraživanju PISA-e rezultat jer su se u obzir uzimali i rezultati djece s posebnim potrebama i nacionalnih manjina.

“Jučer u jednoj emisiji državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić komentirao loše rezultate hrvatskih učenika u Pisa istraživanju. Pritom je kazao kako su u rezultate bili uključeni i rezultati djece nacionalnih manjina i djece s posebnim potrebama. Ta izjava je netočna i pogrešna i pokazuje njegovo neznanje. To je sramotna, nemoralna i diskriminatorna izjava. On aludira da su za loše rezultate kriva djeca romske nacionalne manjenje. 24 sata je prošlo od ove sramotne izjave, nitko nije reagirao. Znači li to da je Glunčić ujedno izjavio i stav vlade? Ako je ovo njegov osobni stav, očekujem da ga ministar obrazovanja smijeni te da intervenira i premijer. Ako se to ne dogodi, bit će jasno da je Glunčićev stav, ujedno i stav Vlade”, rekla je Glasovac u Saboru.

I predsjednik HNS-a Ivan Vrdioljak zatražio je Glunčićevu ostavku, te njegove izjave nazvao sramotnima i nedopustivima. “I manjine i djeca s posebnim potrebama bogatstvo su Hrvatske. Moramo biti ponosni na sve one koji pišu PISA test, a država se mora zapitati zašto su takvi rezultati”, rekao je Vrdoljak.

Komentiraj