HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

GLASOVAC I RONKO “U Požegi se znalo za nasilje u obitelji Tomašević”

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac u srijedu je na konferenciji za novinare Kluba zastupnika SDP-a pozvala Alojza Tomaševića, HDZ-ovog požeško-slavonskog župana, da podnese ostavku zbog obiteljskog nasilja.

“Očekujemo od župana da podnese ostavku, a ako je neodlučan, potičemo gospodina Plenkovića na ovakvu mogućnost, da izvrši na njega pritisak”, kazala je Glasovac u Saboru. Dodala je da je istina da je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković reagirao na prijavu Mare Tomašević, ali tek kada je nasilje postalo javno i medijski dostupno. “Svi su šutjeli dok se nije dogodilo to da se od toga više nije moglo bježati. Onog trenutka kad je obiteljsko nasilje postalo javno, vjerojatno su se u HDZ-u pobojali za svoj imidž”, poručila je Glasovac.

SDP-ov zastupnik iz Požega, Zdravko Ronko, izjavio je kako se u gradu znalo za nasilje u obitelji Tomašević. “Požega je mala sredina, naravno da se znalo, i vrh HDZ-a u Zagrebu je to jako dobro znao. Naravno da se gospođa obratila premijeru, vodi se brakorazvodna parnica, i prvi puta je tu bilo dosta utjecaja i onih koji su to pokušali smiriti u samom gradu i sredit”, rekao je Ronko.

Dodao je da je premijer Plenković došao u Požegu “peglati” situaciju i kada je HDZ-ov gradonačelnik “izmlatio novinara” a sad pokušava “ispeglati” obiteljsko nasilje.

Komentiraj