Glasnović zbog prijetnji na policiji

Marko Prpic/PIXSELL

Željko Glasnović istaknuo se kao veliki kritičar hrvatskih medija

Saborski zastupnik HDZ-a Željko Glasnović prije par godina proveo je nekoliko sati u policijskoj postaji na zagrebačkom Medveščaku, nakon što je u Importanne Galeriji verbalno nasrnuo na Berislava Jelinića, danas glavnog urednika Nacionala.

Glasnović je izašao iz dizala u Importanne Galeriji te je, nakon što je primjetio Jelinića, njemu uputio niz prijetnji nezadovoljan tekstovima koje je Jelinić pisao u Nacionalu. Budući da je Jelinić u tom razdoblju bio pod policijskom zaštitom, policajci koji su ga čuvali sproveli su Glasnovića u policijsku postaju na Medveščaku. Nakon što je dao izjavu, djelatnici policije odlučili su da protiv Glasnovića neće podnositi prijavu po službenoj dužnosti, a od prijave je odustao i Berislav Jelinić.

Glasnović je putem HDZ-ove liste za dijasporu izabran u Sabor, gdje je prošlog tjedna izjavio da su mediji najveća prijetnja hrvatskoj demokraciji. “Ne mogu ljudi s kodnim imenima ‘Gizela’ i ‘Olivier’ predstavljati hrvatske medije. Oni su danas doajeni istraživačkog novinarstva. To je sramota za državu, bez lustracije od ove države neće biti ništa”, istaknuo je u Saboru Željko Glasnović koji se proteklih nekoliko dana u medijima spominjao i kao mogući nasljednik Mije Crnoje.

Komentiraj