GLASNOVIĆ MIRELI HOLY “Nemojte se glupirati. Mlada damo vi nemate pojma”

Screenshot/YouTube

Ispred zgrade Hrvatskog Sabora u petak je održana prosvjedna akcija, kojom se tražila ratifikacija Istanbulske konvencije. Aktivisti su donijeli plakat, na koji su se mogli potpisati oni zastupnici koji su za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Svoj potpis na plakat nisu stavili zastupnici Stevo Culej i Željko Glasnović.

“Gdje su bili ovi stari ljudi, to nećete snimiti to ćete cenzurirati, kad su hrvatski politički zatvorenici bili davljeni, seksualno zlostavljeni, prisilno hranjeni, kada su dobivali četiri godine jer su čitali novine? Gdje ste bili kada su homoseksualci mučeni u ruskim zatvorima elektrošokovima itd. Kada su dobivali pet godina teške robije u Rumunjskoj? Gdje ste onda bili?”, rekao je Glasnović Mireli Holy i okupljenim novinarima, prenosi Index.

Glasnović je dodao kako su neki ‘spalili partijske knjižice i danas legitimiziraju najkrvaviji zločin zapadno od Urala i sad su veliki kozmopoliti, borci za ljudska prava’. “Što je sa 6 milijuna abortusa izvedeno tamo pod pokroviteljstvom Planned Parenthood, gdje djecu raskomadaju u majčinoj utrobi škarama? O tome ne govorite? Evo, ja vam sve najbolje želim”, nastavio je Glasnović.

Holy je nezavisnog zastupnika pitala znači li to da je za nasilje nad ženama, a on joj je odgovorio: “Ne, nemojte se glupirati. Mlada damo vi nemate pojma…”. Holy ga je, s podsmjehom, podsjetila da je doktorirala na feminizmu. “Možda ste vi doktorirali, ovaj, ljubavne navike afričke voćne muhe, ja sam radio deset godina u pravosudnom sustavu ja sam vidio više zlostavljanih žena nego što ćete vi ikada vidjeti”, rekao joj je.

“Gdje ste bili kada su prisilno hranili i zlostavljali u Zenici, gdje ste onda bili “, upitao ju je Glasnović, na što mu je Holy rekla da tada nije bila ni rođena.
“A, niste bili ni rođeni, prava isprika…a što ne govorite o tome? Imate tisuće masovnih grobnica u Sloveniji, o tome ne govorite i sad ste vi veliki kozmopoliti. Koliko ljudi ima ovdje koji su radili protiv svojeg naroda u tajnim službama , cinkaroša? Vi nemate nikakvih kredibiliteta, vi nemate moralno pravo govoriti u ime hrvatskog naroda”, rekao je Glasnović i ušao u Sabor.

Komentiraj