Patrik Macek/PIXSELL

GLASNOVIĆ IZAZVAO VELIKU BURU SVOJIM KOMENTARIMA Ivan Vrdoljak: “Danas je tužan dan za hrvatsku demokraciju”

Tijekom subote po društvenim se mrežama može naći sve više reakcija na istup saborskog zastupnika Željka Glasnovića, koji je na Facebooku napao studente Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

“Taj društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost. Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-a”, napisao je, između ostalog, Glasnović te dodao kako bi te ‘mlade titoiste i njihove vođe s neobrijanim nogama’ trebalo poslati na jednosmjerno i bespovratno putovanje u Pjongjang.

Reagirali su i studenti FFZG-a, a što su odgovorili Glasnoviću, možete pročitati OVDJE.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na Faceboku je napisao kako je danas tužan dan za hrvatsku demokraciju. “U javnom prostoru pojavio se jezovit tekst koji je u 15-ak rečenica sažeo svo zlo nataloženo u političkom ekstremizmu – od iracionalne mržnje, vrijeđanja, mitomanije i laži, zatočenosti u scenografiji prošlosti, prijezira znanja i obrazovanja, suštinskog nerazumijevanja i negiranja demokracije, preko neobuzdanih frustracija, pa sve do prijetnji raznim oblicima nasilja (na koncu čak i garnirano dozom fetišizma, ali mislim da to ionako spada pod već spomenute frustracije)”, piše Vrdoljak.

Dodaje da je tim gore jer to nije izgovorio neki politički anonimus s društvenih margina, već izabrani predstavnik naroda u hrvatskom Saboru. Vrdoljak kaže da se Glasnović proteklih dana spominjao kao onaj čiji glas bi trebao omogućiti potrebnu većinu za formiranje nove hrvatske vlade.

“Riječ je o istom onom političaru Glasnoviću (ne pada mi napamet oslovljavati ga generalom, budući da držim do digniteta Domovinskog rata) koji je na političku pozornicu stupio kao jedan od glasnogovornika Karamarkovog HDZ-a. Drugi glasnogovornik bio je Zlatko Hasanbegović koji je upravo ovih dana rekao da u hrvatskoj politici nikad nije bilo ekstremizma. Kad čitam ove gnjusne Glasnovićeve uvrede i prijetnje studentima strah me i pomisliti što bi to po Hasanbegoviću sadržavao politički ekstremizam, jer ispada da su ove fašistoidne tirade za njega – politički realizam?!”, kaže Vrdoljak.

Naglašava i kako glavni kandidat za mandatara nove hrvatske vlade, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ‘i dalje izbjegava javno reći da ovakvom ekstremizmu nema mjesta u Hrvatskoj, i dalje kalkulirajući hoće li mu Glasnovićevi i Hasanbegovićevi glasovi trebati u Saboru’. Na kraju je Vrdoljak poručio kako on ne kalkulira te jasno kaže: “NE ekstremizmu u Hrvatskoj!”

“Nečuvena ejakulacija govora mržnje, mizoginije i pozivanja na nasilje od izabranog zastupnika. Zašto Glasnović mrzi demokraciju?”, napisao je na Twitteru Bojan Glavašević. Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručuje: “Nisam čula da je bilo koja politička uspravnica išta prozborila o protuzakonitom, protuustavnom i huškačkom prozivanju izabranog zastupnika.”

Pogledajte i ostale reakcije s Twittera.


Komentiraj