Saborski zastupnik Željko Glasnović prošlog je tjedna podigao veliku buru svojom objavom na društvenoj mreži Facebook, u kojoj je studente Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji prosvjeduju i traže ostavku dekana Vlatka Previšića nazvao ‘razmaženim derištima recikliranih komunista, kvazi intelektualcima koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost’.

“Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u. Ta manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista blokira rad fakulteta i sprječava studij više od 7 000 polaznika FF.

To su nasljednici onih koji su trgali križeve s vratova hrvatske djece u osnovnim školama i prebijali one koji su bili pametniji, bogatiji, ljepši. Taj fenotip podivljaloga titojungenda može se lako prepoznati: imaju blijedi ten kao da su robijali u KPD Zenica, vratovi su im kao pet kuna, imaju duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo nesrazmjerne veličine. Kineska poslovica kaže: iza debelog lica kuca tamno srce. Njihove AVNOJ face, ne pokazuju ni najmanji trunak ikakve emocije. Patološki mrze sve što je hrvatsko i žale za izgubljenim privilegijama njihove propale države”, napisao je Glasnović dodajući da se ‘to’ u razvijenim demokracijama rješava pendrekom i suzavcem.

Prije dva dana napisao je novu objavu na Facebooku, u kojoj tvrdi da nije izvrijeđao studente, već ‘jednu neokomunističku manjinu koja nas terorizira od 45. godine, koja danas još drži pod okupacijom većinu hrvatskog kulturnog prostora’.

“Bilo je za očekivati kako će partijske ćelije u mainstream medijima totalno izobličiti sadržaj moje poruke. Na Filozofskom fakultetu viđeni su pojedinci iz bivšeg sustava i sadašnjih nehrvatskih i nevladinih udruga koji dokazuju kako je skup podupiran od jedne propale političke opcije koja je trebala nestati pobjedom u Domovinskom ratu.

Organiziranje dijela studenata na plenumaškoj osnovi postao je nezakonit onog trenutka kada su osporili legitimne institute i počeli terorizirati dekana, rektora, ostale studente fakulteta, društvo u cjelini.

Pitam se gdje su bili ti ljudi i što su govorili kada su mučeni i ubijani hrvatski politički zatvorenici i kad je u Jugoslaviji milicija batinala hrvatske studente 70-ih i 80-ih prošlog stoljeća.

Nitko u sadašnjem Plenumu nije jednom riječju progovorio kada je docent Mate Kapović rekao: Serem se na Bleiburg.

Za one studente koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom želim da se bore za istinu i pravdu, da oni provedu lustraciju i dekomunizaciju na fakultetu koji je postao oaza titoizma i marksizma.

Zapamtite, svaki slobodan čovjek je ratnik i svi smo odgovorni za izgradnju nacionalne države”, napisao je Glasnović.

Komentiraj