Glasnogovornik Vlade kaže da je ‘slučaj Rijeka’ odraz nervoze u tamošnjem SDP-u

Glasnogovornik Vlade Marko Milić komentirao je u utorak slučaj kafića u Rijsci, čiji je vlasnik članovima HDZ-a zabranio ulaz u objekt.

Upitan bi li premijer prihvatio poziv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na kavu u kafić Tri majmuna, Milić je rekao da je premijer jučer rekao svoj stav. Dodao je da ovo nije sukob premijera s jednim gospodarstvenikom.

“Mi nećemo nasjesti na te provokacije. Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci”, rekao je Milić i poručio da nije točno da predsjednik Vlade ulazi u svađu s građanima Rijeke i da ih zanemaruje. Također, navodi, nije točno ni da premijer stigmatizira Rijeku.

“Ako sada prešutimo i ovo toleriramo, može sutra doći netko i reći da ne može u njegov kafić ući netko druge nacionalnosti, druge boje kože, spolne orijentacije, vjerskog uvjerenja…”, rekao je Milić.

Dodao je da se izjava premijera Plenkovića pojednostavljuje. Radi se, ističe, o situaciji na korak do fašizma. “Samo se probajte staviti u situaciju da se ovo dogodilo i da je prozvan bio netko iz SDP-a ili Armade ili gospodin Obersnel”, rekao je Milić.

Komentirajuči lokalne izbore, Milić kaže da Zlatko Komadna neće mirno spavati te da HDZ ide s najjačim snagama. Govoreći o predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću Milić je rekao da on i premijer imaju solidnu suradnju i da mu nije jasno zašto se našao na meti predsjednikovih izjava.

Upitan o Damiru Vanđeliću, koji je na čelu Fonda za obnovu Zagreba nakon potresa, Milić je rekao da su laži sve informacije koje su se pojavile u medijima da ga je HDZ odlučio ukloniti s tog mjesta nakon što je odustao od kandidature za gradonačelnika Zagreba.

Vanđelić je, kaže, propustio svoju priliku da bude kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba. “Mi smo pronašli izvrsnog kandidata, Damira Filipovića, koji je s 26 godina postao doktor ekonomskih znanosti. Zagreb nema vremena za čekanje, Zagreb treba nekoga tko ima viziju za obnovu grada nakon potresa, Zagreb treba nekoga tko ima ekspertizu i znanje za upravljanje javnim financijama”, rekao je Milić gostujući na N1 televiziji.

Komentiraj