Facebook

Glasnogovornik tvrtke za koju je Salopek radio tvrdi: “Otmičarima smo svaki dan slali e-mailove”

Šefica hrvatske diplomacije Vesna Pusić na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak otkrila je neke nove detalje otmice Tomislava Salopeka. Naime, definitivne potvrde o smrti hrvatskog državljana nema ni danas.

Pusić je otkrila kako je osam dana nakon otmice Salopeka, za njega tražen novac. “Nije bilo kontakata od njegovih otmičara do 5. kolovoza kada je objavljena njegova snimka u položaju karakterističnom za Islamsku državu”, kazala je Pusić i dodala kako novac za Hrvata više nije tražen, već se samo inzistiralo na oslobađanju muslimanski iz egipatskih zatvora.

“Može se zaključiti da ga je jedna skupina otela, a da je druga objavila video snimku”, rekla je Pusić. Glasnogovornik francuske kompanije za koju je Tomislav Salopek radio za RTL je potvrdio riječi Vesne Pusić, ističući kako su osam dana od otmice primili zahtjev za otkupninom putem e-maila.

“Taj smo zahtjev primili nekoliko minuta nakon što su otmičari stupili u kontakt s Tomislavovom suprugom. Zahtjev nije bio potpisan, nismo imali nikakav kontakt osim e-mail adrese. Iduće jutro odgovorili smo na e-mail i zatražili od otmičara potvrdu da je Tomislav živ i dali im broj telefona da nas nazovu. Taj smo e-mail slali svakog dana, nismo dobili nikakav odgovor”, otkriva glasnogovornik kompanije CGG Ardiseis Christophe Barnini za RTL.

Komentiraj