HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

GLASNOGOVORNIK SUDA “Srnec je pokazala kriminalnu volju i bezosjećajnost”

Glasnogovornik županijskog suda Igor Pavlić komentirao je u srijedu slučaj ubojstva Jasmine Dominić za koje je osumnjičena njena sestra Smiljana Srnec, kojoj je ranije danas određen jednomjesečni pritvor.

Pritvor istječe 16. ožujka, mjesec dana od dana uhićenja. Tijekom ispitivanja nije iznosila obranu, otkrio je glasnogovornik.

“Mogu vam potvrditi da je nakon ročišta sutkinja odredila istražni zatvor. Postoji osnovana sumnja da je počinila djelo ubojstva na štetu sestre”, kazao je Pavlić i dodao kako sutkinja smatra da je potrebno ispitati niz svjedoka, a koji su pretežito njezini rođaci. “S nekima živi u zajedničkom domaćinstvu. A ove svjedoke koji joj nisu rođaci također poznaje”, rekao je glasnogovornik dodajući kako bi osumnjičena mogla utjecati na svjedoke.

“Postoji izrazito visok stupanj kriminalne volje i upornosti i bezosjećajnosti. Ona je već radila kriminalne radnje, sudjelovala je u djelu lažnog prijavljivanja. Sve to upućuje da bi ona mogla ponoviti djelo”, rekao je novinarima. Naveo je kako ne može govoriti o dokazima i detaljima istrage.

“Prije svega morate sačekati da DORH podigne optužnicu nakon istrage. Onda će se vidjeti po kojem će zakonu kazneno djelo biti kvalificirano”, dodao je.

Naveo je kako je Srnec već ranije osuđena. “Radi se o tome da je ona lažno prijavila kazneno djelo razbojništva na svoju štetu. Tvrdila je da joj je netko oduzeo novac, a radilo se o tome da je novac izgubila pa je tako željela pokriti to. Pokazalo se da je ta prijava lažna i sud je pravomoćno presudio za to kazneno djelo”, objasnio je.

Komentiraj