Marko Prpic/PIXSELL

GLASNOGOVORNIK MOST-a POTVRDIO: Dogovoreno je da MOST dobiva MUP

Nikola Grmoja, glasnogovornik MOST-a, potvrdio je kako je MOST dogovorio da će voditi Ministarstvo unutarnjih poslova, piše portal Index.

“To nije ništa novo, to je bio načelni dogovor i u tom smjeru su vođeni pregovori i razgovori. U ponedjeljak se nastavljaju pregovori, ali od početka je bilo jasno koji su naši uvjeti”, kazao  je Grmoja.

Nikola Grmoja je i ranije potvrdio kako MOST neće odustati od MUP-a. “Tražimo MUP jer dosad nije bilo nikakvog nadzora nad njima, službe su se posljednjih 20 godina bavile političkim borbama i obračunima”, rekao je Grmoja.

Već se spekuliralo hoće li HDZ prepustiti Ministarstvo unutarnjih poslova MOST-u, a Domagoj Ivan Milošević je, na pitanje zašto baš svi žele MUP, izjavio: “Iskreno, ne znam. Mislim da je, s obzirom što sam rekao, primarni cilj gospodarstvo, možemo nagađati, ali mislim da ono što građani očekuju od buduće vlade, osim reformi, su i posljedice onog što želimo da donesu te reforme. Svi pričamo o tim reformama, ali ono što građani očekuju a to je da se stvari napokon u 2016. pokrenu naprijed. Da počnemo sustizati ostale članice EU”.

Komentiraj