EK brani Šuicu: “Ona snažno podupire neovisnost medija i slobodu izražavanja”

Glasnogovornik Europske komisije Eric Mamer u utorak je poručio da potpredsjednica EK Dubravka Šuica ‘snažno podupire neovisnost medija i slobodu izražavanja, te ni na koji način i nikada nije utjecala da se ne emitira neki program na Dubrovačkoj televiziji’.

Mamer je iznio stajalište Komisije o događaju od prošle subote kada je Šuica nazvala i uključila se u kontakt emisiju „Glas naroda“ nakon što je jedan gledatelj, komentirajući hrvatske političare, postavio i pitanje o podrijetlu njene imovine. Voditelja emisije Paska Tomaša prozvala je za neprofesionalnost jer nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini, koje su, rekla je, ‘neistine i dezinformacije’.

“Ono što mogu reći jest da potpredsjednica Šuica snažno izražava i potvrđuje punu potporu neovisnosti medija i slobodi izražavanja i informiranja. Također ističe da je Dubrovačka televizija pokrenuta u vrijeme dok je ona bila gradonačelnica Dubrovnika, da podupire njezin rad i da ni na koji način i nikada nije utjecala da se neki televizijski program ne emitira. Ona snažno odbacuje takve navode”, rekao je glasnogovornik EK.

Komentiraj