Glasnogovornica splitske policije opisala kako je uhićen Čaleta

 

Glasnogovornica PU Splitsko dalmatinske Antonela Lolić u četvrtak je za ‘Novi dan’ N1 televizije ispričala kako se odvilo uhićenje Branimira Čalete, koji je jučer pobjegao pravosudnim policajcima prilikom transporta.

Podsjetimo, Čaleta je jučer oko 12.10 sati pobjegao na području Splita, a splitska policija aktivirala je sve policijske snage i još 100 službenika kako bi ga uhitili. Pronađen je u večernjim satima kod Poljuda.

“Oko 20.30 samo ga pronašli, potraga je bila široka, ciljana i provjeravane su sve informacije. Izašli smo s njegovim opisom, te identitetom, a građane smo zamolili da nam jave ako ga vide, a oni su nam puno pomogli”, kazala je Lolić i zahvalila građanima koji su dojavljivali informacije. Na pitanje je li Čaleta možda imao pomagača rekla je kako prema njihovoj istrazi do sada nisu ustanovili da mu je netko pomogao u bijegu.

Prilikom uhićenja Čaleta na rukama nije imao lisice. “U postupanje policije ne mogu ulaziti, no sinoć kada smo ga uočili i uhitili ga on nije imao lisice na rukama. Nad njim je primijenjena tjelesna snaga i onemogućen mu je daljnji bijeg. S njim je u policijskoj postaji obavljen razgovor, a potom je prebačen u zatvor u Splitu”, rekla je Lolić.

Komentiraj