Glasnogovornica HCK: “Radimo cijelo vrijeme i cilj nam je da nitko nije gladan, žedan ili da mu je hladno”

Na račun koji je jučer otvorila Vlada dosada je uplaćeno 33 milijuna kuna, a ogromne količine donacija stižu iz cijele zemlje, ali i inozemstva. Sinoć je tako u Zagreb sletio zrakoplov kojim je Grčka poslala 19 tona humanitarne pomoći.

Brojni volonteri trude se razvrstati donacije kako bi one bile u rukama onih kojima je najpotrebnije. Iz Crvenog križa poručuju kako je do sada prikupljeno oko 26 milijuna kuna donacija.

O prozivkama na račun HCK-a koje glase da do svih nije došla pomoć, komentirala je glasnogovornica Hrvatskog crvenog križa Katarina Zorić i naglasila:

“Umjesto da se bavimo tipkanjem po društvenim mrežama, ljudi, nazovite 0800 11 88 i javite, dajte konkretnu adresu i mi ćemo otići.”

“Svaka krizna situacija je i vrijeme kada se šire dezinformacije. HCK sa svim timovima, ali i ostale službe, svi pružaju pomoć. Dijelimo pomoć. Ako postoji neka osoba ili kuća, umjesto da se bavimo tipkanjem po društvenim mrežama, ljudi, nazovite 0800 11 88 i javite, dajte konkretnu adresu i mi ćemo otići”, poručila je i dodala da je do sada podijeljeno više od 40 tona hrane, 8.000 toplih obroka, ne znam koliko tona odjeće i posteljine.

“Tu smo cijelo vrijeme, svi radimo, zaista nam je cilj da nitko ne bude gladan, žedan… i da nikome nije hladno”, rekla je Katarina Zorić za RTL.

Komentiraj