GLASNO! Hrvatski kriteriji

Uoči skorašnjeg koncerta u Puli STING ĆE DOBITI GLAZBENU NAGRADU PORIN. Po čemu je Sting značajniji za Hrvatsku od članova grupa Duran Duran ili Deep Purple?

Jeste li znali da Gordon Sumner, poznatiji kao Sting, već desetljećima ima posebnu vezu s Hrvatskom? Tako tvrdi Upravni odbor hrvatske glazbene nagrade Porin koji mu je odlučio prilikom njegova gostovanja u pulskoj Areni uručiti Porina za posebna dostignuća u glazbi. Tim povodom predsjednik Upravnog odbora Porina Neven Frangeš izjavio je da ‘’Sting pripada onoj posebnoj i povlaštenoj grupi umjetnika koji se vode vlastitim talentom, idejama i visokim mjerilima, a pritom uspijevaju komunicirati s najširom publikom te kao autor i kao izvođač zauzima sasvim posebno mjesto u pop glazbi’’. Za razliku od ostalih glazbenika koji su također uspjeli ostvariti globalnu karijeru. U tom obraćanju medijima navedeno je i da će ‘’priliku da svijetu predstavi svoje hitove’’ dobiti i domaća pop rock grupa Buđenje. Koje Buđenje? Zar su oni jednako popularni u Hrvatskoj kao i Sting? Kakve li koincidencije, frontmen je zamjenik glavnog tajnika Hrvatskog društva skladatelja Darko Bakić. Blizak suradnik i kolega velikog dijela članova Upravnog odbora Porina…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakLOV NA LIGU PRVAKA U derbiju remi Nice i Ajaxa, sigurni Astana, Dinamo i Hapoel
Sljedeći članakZUCKERBERGU IDE Prihodi Facebooka skočili 45 posto, cijena dionice rekordna
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.