GLASAJTE! Moralni čin ili kula Mordora? Dekanić ili Miletić? Vi birate!

Autor:

FOTO: Patrik Macek, Borna Jaksic/PIXSELL

Stigli smo do novog izdanja Uj Fuja Radio Nacionala, vaše omiljene kulturno-umjetničke ozbiljne emisije koja vam svakog petka donosi crème de la crème izjava raznih političkih gorostasa s ovog našeg malog područja.

Prošlog tjedna glasali ste, glasali i odglasali. Bartulica, Kolakušić, Dodik, Štajminger, Dabro, Plenković, Bulj, Totgergeli – bili su konkurenti. A vi ste odlučili – jedan je pobjednik, a on je – Stephen Nikola Bartulica!

Prije nego krenemo s najfriškijim nominiranima, podsjetimo se ponovno kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I ovog tjedna imate priliku odabrati izjavu iz našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Damir Dekanić pritisnut od Plenkovića:

„Zbog ogromnih pritisaka na institucije županije, na moju obitelj smatram moralnim činom sa današnjim danom podnijeti neopozivu ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije.”

 

2. Ivana Mujkić o transrodnim plivačima:

„Domovinski pokret nije zaboravio svoj svjetonazor. Pravobraniteljica u svom priopćenju navodi da zapravo da s jedne strane treba uvažiti pravo transrodnim plivačima da se natječu ravnopravno u svim sportovima, s druge strane ipak da treba voditi računa o biološkim karakteristikama ostalih natjecatelja. U tom smislu smatramo da se nedovoljno jasno ogradila.”

 

3. Aleksandar Vučić skuplja sličice:

„Ovo je Vukanov album za Europsko prvenstvo. Popunjena je samo reprezentacija Srbije, zamolio me je da mu točno zalijepim ovaj grb Fudbalskog saveza. Nitko neće spavati u nedjelju kada budemo igrali s Englezima. Nitko neće biti na ulici. Ne znam, ljudi, jeste li primijetili. Svi se pravimo da ništa ne očekujemo. Ustvari se svi potajno nadamo da lijepo pobijedimo Engleze, Dance i Slovence. Pa tko god onda dolazio. Onda bismo mogli pobijediti i Hrvate”

 

4. Gordan Jandroković u bitnoj saborskoj raspravi:

„Nemojte me tjerati da vas sankcioniram. Smijem se zato što sam pitao legicu gdje to košta sladoled 5 eura, da nisam upoznat s time. Znam da je kuglica skupa, dva i po, tri eura, ali nisam čuo da košta pet eura.”

 

5. Ivica Kukavica o poštenju DP-ovaca:

„Domovinski pokret stvarno ima dobrih ljudi, pogotovo su saborski zastupnici dobri ljudi, mi smo stranka hrabrih ljudi koja se usudila ući u izvršnu vlast i svjesni smo bili da ćemo biti meta, i meta smo svima, lijevi, desni lažni, sredina, mediji, nema tko nas ne napada”

 

6. Milorad Dodik boksač:

„Zamislite kretena Murphya koji laže. Volio bi se potuć s onim Murphyem. Znaš kako bi ga razbio? Razbio bi ga kao zvečku. Ne bi ja se tuko, ja sam treniro boks. Razbio bi ga, za dva minuta bi ga razbio. Gospodin Murphy je lakša kategorija, ali je individualno velika budala.”

 

7. Marin Miletić:

„Naši birači su euro skeptici i meni je uopće bilo teško sudjelovat u nekoj kampanji kad kriztiziram stalno Bruxelles. Ja Bruxsell nazivam kulom Mordora, oni nam nameću zakone.”

 

8. Josip Jurčević o jednom transparentnom novinaru:

„Mislim da bi bila velika greška kad bi se žrtvovalo Velimira Bujanca koji zapravo kao novinar radi svoj posao transparentno, otvoreno i jako dugo traje. Ima sigurno svoju brojnu vjernu publiku jer je ostao dosljedan.”

 

A sad – na glasanje!

Tko je vaš Uj Fuj tjedna?

Učitavanje ... Učitavanje ...

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.