Glas: “Licemjerje HDZ-ova stožera postaje ozbiljna nacionalna ugroza”

Stranka GLAS objavila je priopćenje u kojemu kritizira vladu i stožer, prenosi rtl.hr.

“Nacionalni stožer je u Varaždinskoj županiji na prijedlog županijskog stožera zatvorio sve ugostiteljske objekte,sportske dvorane, zabranio sva javna okupljanja na zatvorenom i ponovno napravio iznimku, ovaj put za vjerska okupljanja, nakon što su prošli tjedan iznimno dozvolili okupljanje nekoliko tisuća ljudi u Vukovaru. Takvo političko licemjerje Stožera i Vlade nije novost jer Crkvi i skupinama koje HDZ-u tradicionalno nose glasove svojim odlukama podilaze od samog početka epidemije”, stoji u priopćenju Glasa.

“Osim što su takve odluke nepravedne i nezakonite jer stavljaju građane u nejednaki položaj, što ne može biti dozvoljeno ni u izvanrednim epidemiološkim uvjetima, postaju sve veća opasnost i za njihovo zdravlje. Stalnim iznimkama za posebno odabrane Stožer i Vlada potpuno su srozali povjerenje građana u zdravstvenu i epidemiološku opravdanost odluka koje se donose”, pišu i naglašavaju kako “takvo ponašanje postaje ozbiljna nacionalna ugroza”.

“K tome, iznimke su i izravno epidemiološki opasne, na što Stožer i Vladu konstantno upozoravaju liječnici i medicinsko osoblje te ugledni znanstvenici i epidemiolozi. U situaciji u kojoj imamo nekoliko tisuća novozaraženih dnevno, bolnički kapaciteti se pune, a zdravstveni sustav je pred kolapsom, takva samovolja HDZ-ovog paratijela više nije samo licemjerno politikantstvo, na kakvo smo od HDZ-a navikli, nego postaje i ozbiljna nacionalna ugroza”, stoji u priopćenju Glasa.

Komentiraj