GLAS: “Dogodila se planirana provokacija, dirigent je bio Plenković, izvršitelj Medved”

Građansko-liberalni savez (GLAS) u petak je najoštrije osudio incident koji se dogodio u Okučanima na obilježavanju obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak. Navode kako je ponovno istaknut slogan sramotnog fašističkog režima iz 2. svjetskog rata, poručili su iz te stranke.

“Istovremeno, dajemo snažnu podršku predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću koji je zbog toga napustio skup. Pod dirigentskom palicom Andreja Plenkovića i uz izvršitelja Tomu Medveda, dogodila se planirana provokacija na koju bi svaki civilizirani građanin Hrvatske reagirao jednako kao Predsjednik Republike. Zoran Milanović od prvog dana svog mandata pruža ruku pomirenja, suradnje i razumijevanja, ali da bi to bilo moguće, potrebna je volja i s druge strane.

Sretni smo zbog toga što nakon dugo vremena imamo Predsjednika Republike koji bez zadrške i dosljedno brani tekovine civiliziranih i humanih društava. Žalosno je da još uvijek živimo u zemlji u kojoj zloupotreba fašističkih simbola zagađuje sjećanje na žrtve i strahote rata. Sve se to ne bi događalo da nemamo premijera koji misli da postoje dvije vrste ZDS pozdrava – onaj koji se ne smije i onaj koji se smije koristiti. Sve dok s državnih svečanosti umjesto ljudi s fašističkim obilježjima bude morao odlaziti predsjednik Republike, za Hrvatsku neće biti sreće”, poručili su iz GLAS-a.

Komentiraj