Gina Carano izbačena iz serije “The Mandalorian” zbog kontroverznih objava

Gina Carano, glumica i nekadašnja MMA borkinja, izbačena je iz serije „The Mandalorian“ u kojoj je u prve dvije sezone glumila ratnicu Caru Dune. Razloge je njena objava na Instagramu u kojoj je sugerirala kako je biti Republikanac danas isto kao i biti Židov u vrijeme Holokausta. „Gina Carano nije trenutno djelatnica kompanije Lucasfilm te ne postoje planovi da će to biti u budućnosti. Njene objave na društvenim mrežama ocrnjuju ljude na temelju njihovih kulturoloških i religijskih određenja  što je odvratno i neprihvatljivo“, izjavio je glasnogovornik filmske kompanije Lucafilm koja je producirala seriju „The Mandalorian“. Istovremeno, agencija UTA koja ju je zastupala raskinula je ugovor s Ginom Carano.

Zbog dosadašnjih izjava ove konzervativne glumice na društvenim mrežama pokrenut je hashtag #FireGinaCarano koji je u srijedu eksplodirao nakon njene najnovije izjave. Ona je ubrzo izbrisala tu objavu ali prekasno, brojni korisnici društvenih mreža zatražili su da juj se uruči otkaz u popularnoj tv seriji. Ovo nije prvi puta da njene objave izazivaju žestoke polemike. Početkom studenoga, tvrdila je da je došlo do krađe glasova na američkim predsjedničkim izborima, da bi deset dana kasnije sarkastično objavila kako se sada traži da se, osim maske za lice, stave maske i preko očiju kako ljudi ne bi vidjeli što se stvarno događa. „Već dva mjeseca tražio se povod da joj se uruči otkaz, ova objava prelila je čašu“, izjavio je anonimni izvor za portal The Hollywood Reporter.

Serija „The Mandalorian“ počela se prikazivati u studenome 2019. godine na streaming platformi Disney+ i vrlo brzo je postala hit. Radi se o seriji koja je ogranak filmskog serijala „Ratovi zvijezda“. Gina Carano je, zahvaljujući toj seriji, postala omiljena kod obožavatelja „Ratova zvijezda“ ali je zbog svojih izjava, jednako tako, postala kontraverzna osoba. Na temelju uspjeha serije „The Mandalorian“ planiralo se nekoliko novih serija koje bi bile njezini ogranci, te bi u jednoj od njih Gina Carano imala glavnu ulogu. Nakon objava u studenome taj je plan odbačen.

Komentiraj